Sztuka dobrego jedzenia według Pani Ciesielskiej
2016-12-04Coraz większa liczba ludzi skarży się na dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Stąd ostatnio modnymi stali się wszelkiego rodzaju dietetycy, psychologowie żywienia i inni tego rodzaju specjaliści. Przed jednak całym zamieszaniem z tą modą w Polsce ukazała się książka bezpośrednio dotykająca tematu filozofii i kulinariów.
Jedz zgodnie z sobą
Filozofia smaku Anny Ciesielskiej to przede wszystkim podręcznik dobrego życia. Pozwala on na odkrycie tego, w jaki sposób powinniśmy się odżywiać, aby w zgodzie z własnym ciałem i duchem zachować zdrowie. Dzięki poradom zawartym w książce, także osoba, która nie ma bezpośredniego związku z rozwojem duchowym może w prosty sposób przyswoić zasady filozofii smaku czyli tego w jaki sposób odżywiać się w zgodzie z własnymi potrzebami.
Przypraw swoje życie
W kuchni jaką uznajemy za tradycyjną w Polsce brak jest wyrazistych przypraw, a niektóre używane przez nasze babcie może i nadają smak, ale nie będą one w zgodzie z naszym ciałem i duszą. Dlatego książka przekazuje w sposób prosty w jaki sposób dobierać przyprawy i produkty zgodnie z tym co jest dla nas zdrowe i dobre. Niektóre z przypraw powinniśmy wyeliminować z naszej diety tak aby zachować równowagę ciała i duszy.